ДОГРАМА

Дървена дограма

ПРЕДИМСТВА НА ДЪРВЕНАТА дограмА
Дървена дограма, дървото придава усещане за топлина и уют и е най-подходящият материал за изработка на прозорци.
Дори и най-добрите PVC материали не могат да изместят неповторимата природна прелест на дървото. То има най-висок коефициент на топлоизолация в сравнение с останалите материали, от които се произвеждат прозоречни профили. Шумоизолационните му качества са добре познати на всички.

Друго предимсто на дървената дограма е, чр дървото “диша” – това помага да се контролира баланса на влажността на закрито. Той не натрупва електростатичен заряд и следователно не привлича прах. Важно предимство е и фактът, че дървото не позволява образуването на конденз, задържане на влага в помещенията и образуване на мухъл.
Високотехнологичните процеси на производство на дървени прозоречни профили гарантират тяхната устойчивост на външни влияния и дълговечност. Изсушаването на дървесината се извършва в компютърно управляеми сушилни. Материалът се тества при различни изкуствено създадени условия – влажност, запрашаване, високи температурни амплитуди. Изпитва се на опън, измятане, здравина. По този начин се изключва вероятността от деформации в процеса на експлоатация.

Използваните дървени греди са трислойно залепени, като така стават изключително издръжливи и устойчиви на деформация, без никакви чепове по тях. Използваното лепило е устойчиво на влага.  Важно е да споменем, че този вид греда няма възможност да се огъва, усуква или напука.

Профилите се обработват с висококачествени бои и лакове с UV филтри, които удължават живота им. Така продуктът става с по-добри характеристики, по-устойчив във времето, като същевременно се запазват топлоизолационните характеристики и естествения облик.

Видът на конструкциите, които могат да се произведат от дърво, удовлетворяват всякакви предпочитания и конструктивни решения – правоъгълни, кръгли, аркови, островърхи, с различни начини на отваряне.       

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ДЪРВЕНАТА дограма
  • Изработени от трислойно слепени дървени профили 78 и 92мм /Смърч, Меранти и Дъб/, със стъклопакет по немска технология и обурудване от WEINIG. Възможност за поставяне на алуминиева капачка отвън;
  • Сертифициран от Мюнхингер Германия материал от дърво на фирма ALVI Holz.
    Обков Wink Haus, позволяващ едноплоскостно и двуплоскостно отваряне, секюрити обков. Профилни водобрани на Gutmann, уплътнители на Dewenter /двойна уплътнителна система на крилото, осигуряваща идеално уплътняване по цялата линия на затваряне/.
  • Импрегнантни /прозрачни/ лакове на фирма Teknos в голяма цветова гама, гарантиращи висока издръжливост при външи и вътрешни условия. Стъклопакети с възможности от 32 мм, 40 мм и 52 мм. Използва се Kleiberit /водоустойчиво лепило/ от група натоварване D4, съгласно стандарт DIN EN 204.

  • Минимална звукоизолация, която се постига при стандартен стъклопакет Rw = 32-47 dB. В комбинация с конструкции на рамките и троен стъклопакет, дървените прозорци с профил 78мм достигат Uw – стойност от около 0.8-1.2 W/m2K.

Коефициентът за топлопреминаване на профила /каса и крило /, при различните видове тройнослепени дървени профили, е:

Смърч – Uf = 0.99W/m2K ;
Дъб – Uf = 1.4W/m2K ;
Меранти – Uf = 1.1W/m2K ;

Полезно

Предимство на дървената дограма

• Прозорците от дървен материал добавят характер и уют на Вашето жилище;
• Прозорците от дървен материал имат ниска топлопроводимост, така че са добър изолатор;

Повече