ПОЛЕЗНО

Как да почистим алуминиевите щори

почистване хор.щори

За да не се стига до лошото състояние на тези щори, след което да полагаме големи усилия за измиването им, е необходимо редовно да се грижим за тях чрез обикновено мокро почистване с навлажнена кърпа. Хоризонталните щори от алуминий са много лесни за чистене, тъй като не съществува риск от увреждането им. Но преди да започнете бърсането, внимателно ги почистете със специалния накрайник на прахосмукачката, за да се отървете от натрупалия се прах през последните 1-2 седмици.

Препоръчваме ви за тяхната основна дезинфекция все пак да ги свалите от прозорците, тъй като рискувате върху стените наоколо да се разпространи част от мръсотията на щорите.

Предварително си подгответе почистващ разтвор от гореща вода и 1-2 лъжици натурален оцет (избягвайте изкуствените оцетни киселини, които могат да увредят цветното покритие на щорите).

Измивайте от двете страни всяка пластинка с мека гъба, напоена с водата. Оставете металните щори накиснати за няколко минути, за да се разтворят мазнините и мръсотията по тях. След това отново избършете внимателно всяка лента с гъба, потопена в чиста вода. Накрая ги избършете със суха кърпа, за да не остават петна по тях.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *