ПОЛЕЗНО

Няколко съвета за пролетното почистване

По-дългите дни, яркото слънце и цъфналите цветя могат да означават само едно: Време е да отворите прозорците си и, може би по-малко вълнуващото – да проверите почистващите си принадлежности, с които да започнете голямото пролетно почистване.

На първо място проверете вашите почистващи материали. Преди да започнете, проверете срокът им на годност. Изхвърлянето на токсините е първата стъпка към създаването на по-чист, здравословен и по-безопасен дом. Особено важно е да се избягват освежителите за въздух и да се избират продукти, които не съдържат – или имат намалено количество – аромати, дразнители, летливи органични съединения (ЛОС) и запалими съставки. Заложете на биоразградимите и природосъобразни продукти.

Почистете Вашите прозорци в облачен ден, за по-добри резултати. Когато прозорците са нагрети от слънцето и топли, разтворът за почистване ще се изпари бързо и ще останат само петна. За да намалите търкането, първо минете стъклената повърхност със смес от чиста вода и мек сапун, за да разградите всякакви замърсявания. След това нанесете мек почистващ продукт с почистваща кърпа от микрофибър. Професионален съвет: Четката за дълбоко почистване (или четка за зъби) работи добре за достигане до места, където може да се получи натрупване.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *