KOMMERLING

Като водещ доставчик на профили за прозорци, входни врати и слънцезащита, марката KÖMMERLING е синоним за висококачествени и икономически издържани системни решения с единен произход.

Kommerling 76

Новата тенденция двойно уплътнена система KÖMMERLING 76 е значителна новост при прозоречните системи и заради това е изключително конкурентна.
Освен изключителни изолационни стойности, изчистени линии на профила и подобрени статични характеристики, тя също притежава технически характеристики, които преди това са били постигнати само от системи със значително по-големи монтажни дълбочини.
В допълнение, KÖMMERLING 76 разполага с т.нар подобрителни технологии, които предлагат широка гама от индивидуална свобода на проектиране, например: цветови вариации, композитни алуминиеви системи, вентилационни решения, изолационни и свързващи съоръжения.

  • Стойност за термоизолация за стандартен прозорец Uf = 1.1 W/(m²K)

  • Монтажната дълбочина от 76мм е идеална за възтановяване и нови сгради

  • Има възможност за вграждане на стъклопакет до дебелина от 48мм

  • Притежава шумоизолационна стойност до 47 dB

  • Повече сигурност чрез възможност за интегриране на противозломна защита

  • Лесна поддръжка благодарение на устойчиви на атмосферата повърхности

Kommerling 88

KÖMMERLING 88 е нова профилна генерация с оптимална дълбочина на профила 88мм, с модерен дизайн и перфектни пропорции. Една високоефективна топлозащитна система със средно уплътнение и 6 камери. Три уплътнителни равнини във всички области (дори в сгъвката на крилото и касата) се грижат за по-добра защита срещу проливен дъжд или силен напор на вятъра. Иновативното уплътнение във фалца има ефекта на допълнителна топлозащита. Дебелината на стъклопакета варира от 24 – 52мм.

Дори в стандартно изпълнение новата система отговаря напълно на изискванията за нискоенергийна къща. Тя се изпълнява и във вариант с алуминиева капачка, AluFusion и „пасивна къща“. Uf-стойностите се движат според решението в диапазона 1,0 до ≤0,8 W/(m²K).

Това позволява едновременно и голяма свобода на формите и разцветките при намиране на архитектурно решение, базирана на възможностите за фолиране в стандартни и дървесни декори или с алуминиева повърхност.

Интелигентната цялостна конструкция на новата система завишава в необичайна степен отчетените стойности по отношение на топло- и шумоизолацията, на сигурността и икономическата целесъобразност.

Системата е за пример и в екологично отношение: марката  KÖMMERLING е първият значим производител на прозоречни профили в световен мащаб, който наред с рециклираните материали, при производството си влага в „прясната“ смес изключително и само безоловно ПВЦ със „зелени“ стабилизатори на калциево-цинкова база.